You can now find ZITA at two addresses

Simona a jej La Brique et La Violette

Za každým vtipom sa skrýva kúsok pravdy. Vie o tom svoje aj úspešná komička Simona, ktorá má za sebou svoj prvý stand-up špeciál a jarné turné v Čechách a na Slovensku. 

26. júna 2024, Autor: Barbara Leschingerová, Foto: Jakub Čaprnka

Simona sa stand-upu venuje už od 17-tich rokov, keď začínala na pódiu v Žiline a pridala sa k Silným rečiam. Po čase si dala od vystupovania pauzu, no láska k divadlu a komédii ju napokon vrátila na miesto, ktoré je jej srdcu najbližšie. Dnes je opäť súčasťou partie Silných rečí, kde sa v spoločnosti mužských kolegov stretáva s veľkou podporou a porozumením. 

Známa komička si vyskúšala podnikanie s vlastnou kaviarňou, stala sa matkou a nedávno sa vydala za komika Joea Trendyho. Simona má za sebou aj zábavnú knižnú prvotinu, ktorú napísala pre svojho syna. Príbeh je o smradľavom kráľovstve, kde sa odvážna princezná rozhodne zmeniť svet. Netají sa tým, že by rada napísala knihu pre dospelých, pre zmenu na vážnejšiu tému.

V komunite stand-up komikov sa úspech neposudzuje podľa pohlavia, ale podľa kvality vtipov. Príprava na vystúpenie je však veľmi náročná. Komici a komičky musia myslieť na to, aby svoje publikum zaujali novými vtipmi. Simona sa venuje prevažne vzťahovým témam, aby ako jedna z mála slovenských komičiek ukázala aj druhú stranu mince. Na javisku sa nebojí kriticky oprieť ani do vzťahov medzi ženami. Jej veľkým vzorom je americká komička Taylor Tomlinson, ktorá otvorene vtipkuje o duševnom zdraví. 

Simona si zo ZITY odniesla rovno dva šmrncovné rámy z dielne francúzskeho ateliéru La Brique et La Violette. Z kolekcie Minerai si vybrala okuliare v matnej ružovej farbe a v kontrastnom bordovom prevedení.

„Všimla som si, že ľudia okolo mňa nosia veľmi zaujímavé okuliare, či už to bol Šoko alebo Kristína Tormová. Povedala som si, že veď aj zle vidím a aj by som prijala nejaký ten pekný rám. ZITA zaznievala z môjho okolia ako optika, kde nájdem aj netradičné, až umelecké rámy.“