ZITU odteraz nájdete na dvoch adresách v Bratislave.  

Ivana & Albert I’mStein

Učarovala vám architektúra minulého storočia? Isto vám tak neunikne ani tvorba Ivany Palečkovej. 

31. januára 2024, Autor: Paula Blahová, Foto: Nora & Jakub

Ivana je grafická dizajnérka, ilustrátorka a fotografka, ktorá pod hlavičkou Čiernych dier prebudila budovu bratislavského PKO, Novej Doby či Domu umenia v Piešťanoch. Do kolekcie jej čoskoro pribudne séria 12 ikonických stavieb z ateliéru Vladimíra Dedečka. 

Ako grafická dizajnérka inklinuje skôr k menším rodinným značkám a lokálnym projektom, ktorým sa môže venovať v celej ich šírke. Okrem tvorby vizuálnej identity ju baví rozvíjať značku aj komunikačne či skrz tlačoviny. Jej rukopis možno spoznať na prírodnej kozmetike Modrej púpavy, na obaloch šperkov Big Tiny Dot či modrotlačiarskeho ateliéru Rabada.

Neštíti sa projektov, ktoré sa na prvý pohľad nejavia ako grafické. Nedávno tak prikývla na dizajn reliéfu na stene základnej školy a v budúcnosti by si rada skúsila aj tvorbu mozaiky.

Ivana je autorkou ilustrácie pre našu online výberovku Jemné melódie. Sama nosí nežný, no nadčasový model Lrene z dielne poľského ateliéru Albert I’mstein. Nalaďte sa na vlnu decentných siluet a objavte podobne elegantné rámy tu.  

„Mám rada rôznorodosť. V mojej práci sa to inak často ani nedá. V jeden deň tvorím logo, druhý vyrezávam papierovú maketu obalu, tretí ilustrujem, fotím či píšem texty.