Dáška v Jean Philippe Joly & Gamine

Pani Dášku sme oslovili pri jednej z posledných návštev optiky, no mali sme k tomu nakročené už dlhšie. Ako naša verná zákazníčka chodí do ZITY pravidelne a takmer vždy odchádza s výnimočným objavom.
20. marca 2025, Autor: Barbara Garaj, Foto: Jakub Čaprnka
Okuliare sú pre ňu dôležitým módnym doplnkom, čo sme mali možnosť vidieť aj počas fotenia, keď si priniesla celú zbierku rámov.
Dlhé roky Dášku zamestnáva práca v energetike. Najskôr sa rozbiehala na personálnom oddelení, ale po čase sa presunula na marketing, kde sa stará o komunikáciu a organizuje eventy.


Mimo práce sa kreatívne vyblázni aj vo svojom šatníku. Baví ju móda a kombinovanie oblečenia vo všedné i výnimočné dni. Jej osobnosť sa taktiež prejavuje vo výbere okuliarov, ktoré zvýraznia akýkoľvek outfit a dopĺňajú jej celkový vzhľad.
„Móda je pre mňa cesta, ako istým spôsobom môžem vyjadriť svoje ja. Bavia ma rôzne kombinácie, ale najviac sa prikláňam k elegancii so štipkou nápaditosti. Módou dokážem odovzdať svoje emócie. Páči sa mi, že každý z nás má na ňu iný pohľad, aspoň nie je svet okolo nás jednoliaty.“
Hoci sa Dáška usadila v Bratislave, veľmi rada cestuje a nenechá si ujsť dovolenku v Chorvátsku či Taliansku. Vo voľnom čase chodí s manželom na prechádzky do prírody a hôr, no ich spoločným snom je vidieť polárnu žiaru.
Okrem toho našla záľubu vo varení a pečení. Pri svojej mamine sa v kuchyni pohybovala od malička a od desiatich rokov začala v jej prítomnosti sama variť. Časom sa mohla pochváliť prvým hotovým jedlom – plnenou mäsovou roládou so zemiakovou kašou.


Mamina ju naučila aj efektívne využívať rôzne potraviny. Varí pomerne často, a tak nie je prekvapením, že hotové pokrmy ochutnávajú nielen členovia rodiny, ale aj priatelia a susedia.
Dáškina špecialita je mamin recept na bábovku, ktorý si časom vylepšila podľa vlastnej chuti. Dnes koláčik pečie pre rodinu a priateľov s občasnými malými obmenami – s pridaním rumu, orechov, mandlí či kokosu.
„Moja bábovka je roky známa svojou mäkkosťou a vláčnosťou. Hoci rada rozdávam recept, nikto ju neupečie tak ako ja. Neviem, čím to je. Dokonca ani mojej sestre sa tak nevydarí. Aj keď ľudia používajú tie isté ingrediencie a pečú podľa receptu, chuť je vždy iná. Všetci mi hovoria, že si mám otvoriť bábovkáreň.“

Po rokoch vernosti našej optike si Dáška obľúbila kruhové rámy. V jej zbierke by sme našli viacero slnečných okuliarov, pričom najčastejšie nosí bordový rám americkej značky Gamine.
Naposledy sa v Pradiarni nechala nahovoriť na výraznejší kúsok. Fialový rám francúzskej značky Jean Philippe Joly vníma ako šperk, no využije ho aj na bežné nosenie. Model Chanteur posúva Dáškine hranice a otvára jej nové farebné možnosti.


„Je veľmi nebezpečné prísť do ZITY. Vždy odchádzam s novými okuliarmi.“
Poprosili sme pani Dášku, aby sa s nami podelila o vychytený recept na bábovku. Tvrdí, že ide o úplnú klasiku, no na výnimočnosti mu dodáva pár odskúšaných trikov, ako olej a cukor sa neriedia vodou a sneh musíte poctivo vyšľahať. Tak, hor sa do pečenia!
 1 vanilkový alebo škoricový cukor (ak použijete vanilkový cukor, š-2.png)