ZITU odteraz nájdete na dvoch adresách v Bratislave.  

Svetlana v Albert I’mStein

Možno je vám už Svetlana povedomá z našich fotiek. Je totiž našou vernou zákazníčkou a do ZITY chodí celá jej rodina. 

1. mája 2024, Autor: Barbara Leschingerová, Foto: Jakub Čaprnka

Ako grafička sa venovala knižnému dizajnu, v ktorom hľadala prepojenia vizuálu a obsahu s osobnosťou klienta. Neskôr presedlala na aranžovanie kvetov a pestovanie bio záhrady. Svoju vášeň k floristike menila na svadobné kytice či sezónne výtvory, ktoré dotvárali akýkoľvek výnimočný deň. 


Na dôchodku si pridala ďalšiu kreatívnu záľubu – abstraktnú maľbu akrylom. K ploche plátna pristupuje intuitívne, skladá kompozície a štruktúry do zaujímavého celku. Inšpiráciu nachádza v krásnych veciach a v umení, ktorým sa rada obklopuje. Svetlana si bez kreativity nevie život ani predstaviť. Napokon aj pohľad na ňu prezrádza, že je umelecká duša s vycibreným vkusom pre farby a detaily. 

Svetlanu sme si preto prizvali na fotenie nášho prvého banneru spolu s ďalšími dlhoročnými zákazníkmi Veronikou a Jankom. Spoločne vytvorili milú trojicu, ktorá nedá na okuliare zo ZITY dopustiť. Svetlana prišla vo farebnom ráme Fantine kórejsko-poľskej značky Albert I’mStein, ktorý sa vďaka unikátnemu spojeniu kovu a farebného acetátu hravo zmení na umelecký doplnok.

„Pri maľovaní nemám obľúbenú farbu. Je to o intuícii a cítení daného okamihu, nálady či situácie. Takto si vyberám aj doplnky, ktoré nosím. Rámy z optiky ZITA mi vyhovujú práve pre ich širokú škálu tvarov a farieb. Najradšej by som ich mala všetky, aby som ich mohla kombinovať so šatníkom.“