ZITU od 2.4. nájdete na dvoch adresách, viac info tu

Jacques Durand

Nosenie okuliarov v ZITE vždy radi povyšujeme na zážitok. Tentokrát si dovolíme tvrdiť, že sme našli niečo pre tých najnáročnejších. Na poličky nám na jeseň pribudla na mieru vyrobená  talianska značka Jacques Durand. 

23. novembra 2022, Autor: Paula Blahová, Foto: Jakub Čaprnka

Pri jej vzniku stál dizajnér rovnakého mena, ktorý 30 rokov skúseností v priemysle pretavil do výnimočného remeselného kúsku. Jacques Durand obľuboval dizajn áut a nemalú časť svojej fascinácie preniesol aj do svojich rámov. Jeho dielňa dnes vytvára čisté, výrazné okuliare bez zbytočnej zdobnosti. Tak ako na karosérii auta, aj tu sa hmota hrá so svetlom. Ploché predné časti zvýrazňujú líniu očníc a dodávajú rámu odvahu.

Rámy z kolekcie Jacques Durand sú vyrobené výlučne z Mazzucchelli acetátu, ktorý sa v optickom fachu považuje za niečo ako Ferrari medzi plastami. Delikátne pláty acetátu v hrúbke nie viac ako 10 mm sú neskôr priamo v talianskej dielni vyrezávané do pohodlných ergonomických tvarov. Dĺžku stranic a šírku očnice je možné na objednávku prispôsobiť potrebám nositeľa.

Každý model je dostupný v šiestich sýtych farbách. Zaujímavosťou je aj logo značky - to sa tradične nenachádza z vnútornej strany stranice, no nájdete ho na dolnej hrane alebo priznané na vrchu očnice - vyfarbené typickou oranžovou farbou.

Jednotlivé kolekcie nesú názov ostrovov - ide o súbory karibských, japonských či španielskych súostroví. Dotknite sa svetového talianskeho remesla osobne. Rámy Jacques Durand nájdete exkluzívne iba u nás v optike. Rezervujte si svoj termín tu.