ZITU odteraz nájdete na dvoch adresách v Bratislave.  

Detské rámy

Malé rámy, veľké dobrodružstvá

20. apríla 2023, Autor: Paula Blahová, Foto: Nora & Jakub

Našu plnú pozornosť si zaslúži aj ten najmenší zákazník. Obzvlášť, keď okuliarky nosiť musí, no nechce. O zážitok z výberu sa v ZITE chceme podeliť aj s vašimi deťmi. Našu kolekciu rámov sme preto nedávno rozšírili aj o najmenších členov. Objavte moderné a hravé okuliare, ktoré neskončia na dne školskej tašky!

Funkcia okuliarov sa vekom nemení, no požiadavky na ne áno. Všetky naše detské rámy sú preto špeciálne navrhnuté na malé hlávky plné veľkých dobrodružstiev. Držia všade, kde majú, no zároveň deti netlačia. V ZITE pokrývame tri základné vekové kategórie - 0-2, 3-7 a 8 a viac rokov. Tínedžeri si u nás zväčša vyberú z menších dospeláckych rámov. Každá kategória je tvarom prispôsobená potrebám. Pri bábätkách a batoľatách nechýbajú bezpečnostné gumičky na stráničkach. Pri väčších deťoch sme mysleli na dni strávené na ihrisku a k niektorým dioptrickým rámom vybrali aj slnečné klipy. Všetky okuliarky sú vyrobené z nezávadných a hypolergénnych materiálov ako je acetát či termoplast. Termoplast je ľahký a flexibilný a preto vhodný pre tie najmenšie tváre.

Naša detská ponuka je už tradične nezávislá a prevažne európska. Do kolekcie sme zaradili v optike obľúbený Kaleos, ktorý svoje najpredávanejšie modely zmenšil a prispôsobil deťom. Mimo iného u nás nájdete aj početné francúzske zastúpenie v podobe Bambinocle, French Retro a Paname. O slnečný výber sa postarali Izipizi. Výsledok je hravý no moderný a uspokojí aj náročnejšieho detského zákazníka. Mimo rámov u nás dostať tiež špeciálne detské pomôcky ako oklúzory

Vašim deťom v ZITE radi pomôžeme s výberom rámu aj zabrúsom skiel, zrak im však vyšetriť nemôžeme. Zo zákona môže deťom do 16 rokov zmerať zrak iba očný lekár. Stačí však, ak nám do optiky prídete s receptom nie starším ako pol roka a my sa už o zvyšok postaráme. Termín na skúšanie rámov zaistíte vašim deťom tu.